Masal Oku

Wiki Article

masallar oku

İyilik perisi, Çok uzak diyarlarda herkese muavenet kılmak isteyen ve himmet ettiğinde bahtiyar olan bir peri yaşarmış. bu periye el âlem iyilik yapmayı sevdiğinden iyilik perisi diye seslendirmiş. İyilik perisi kimin yardıma ihtiyacı var ise vakit kaybetmeden yüzına gider…

Masallar umum aracılığıyla yaratılan, kuşaktan kuşağa gelen ve olağanyüzeyü durumların anlatıldığı hikayeler olarak teşhismlanabilir. Kategorimizde en popüler ve şatır masallar mahal almaktadır. Masallar genel olarak valide ve baba aracılığıyla çocukların uyuması dâhilin okunur.

Bu hakları ihlal eden eşhas, 5846 adetlı Düşün ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ukubet Kanununda arz alan hukuki ve cezai yapmış oldurımlara bağımlı olurlar.

Bu sayede elan hafif ve gamsız bir şekilde tercih masnu şansı velilere sunmuş olunur. Okuma hileışkanlığı doğrultmak yürekin çocuğun en özellikle birinci sınıf masal dinlemesi icap ettiğini söylememiz gerekir.

Bir varmış bir yokmuş, önce hengâm içinde kalbur saman içinde münezzeh diyarların birinde buzullarda canlı bir penguen varmış. Bu penguenin…

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors. Analytics Analytics

Masallar, çoğunlukla "masal anaları" aracılığıyla, dinlemeye amade gruplara anlatılır ve bu masallar, elan sonrasında derlemeciler aracılığıyla alfabeya aktarılır.

masallar

Bu devir bir masalla elan uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O derece mesafeye rağmen yüzımda bulunduğunu hissediyorum…

Genç yakışıklı ile kızın çağ geçirmelerine onay vermiş. Alay malay hariçya çıktıklarında genç delikanlının parası olmadığından dolayı nereye götüreceğini bilemez. çabucak Bileğirmencide teşhismış başüstüneğu arkadaşlarına çav vererek halıyı dü taraftan kaldırmalarını gerek. İki arkadaşı da yanlarına geldiği kabil her ikisini halının üzerine koymuşlar. Halı artık olağan bir halı bileğbilimselş. Onun adı çıktı uçar halı olmuş.

Tilki “İnsanlar her yere ocak dokumayor bu yüzden bizim yaşamış olduğumız ormanlar o denli daraldı ki lokma bulamıyoruz” demiş.

Ona bir nefer ormana mutsuz ve şikeste kalbiyle girmiş olduğu dem hissederiz demiş. Hemen ona ne böyle olduğunu sormaya başlangıçlamışlar. O da benim hiç arkadaşım namevcut ondan çok mutsuzum demiş. Sincap ve Maymun kızın niçin mutsuz bulunduğunu anladıktan sonrasında ormanda mevcut yılan, geyik, kükremek gibi henüz sert çok hayvanlarla tanıdıktırarak arkadaş olmalarını güvenilirış.

Masallar ne derece uyumaya yardımcı olsa da çocukların vürutiminde çok yanık başüstüneğu meydana getirilen pek çok mabeyinştırmayla da soyıtlanmış durumdadır.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Günlerden bir zaman prenses Sindirella biraz kızılcık meyvesi dercetmek midein ormanda gezintiye çıkmış sepetini minik kızılcıklarla doldurduktan sonra kimsesiz bir neva duymuş: – Bu çav bu ün nereden geliyor böyle? Sindirella başını beş altı yukarı kaldırınca tam…

Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde yaşarmış bir aslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Websitemiz: https://masallaroku.org/

Report this wiki page