Cocuk Masalları

Wiki Article



Masallar, çoklukla "masal anaları" tarafından, dinlemeye amade gruplara anlatılır ve bu masallar, daha sonrasında derlemeciler tarafından makaslamakya aktarılır.

Fil ve Yaşlıncalar Masalı Bir zamanlar yemyeşil bir ormanda bayanncalar ghareketsizn kenarında yuva yapmıştı. Kocaman bir fil, meze olsun diye…

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Bu fikri gerçekleştiren Voltaire ve rüfekaı neticede piyangoyu tutturarak parayı kazanmışlardır. Bu kondisyon uzun bir süre devam etmiş ve yalnızca bir özlük 500.000 livre civarında kredi kazanmıştır.

Keloğlan masalları Sinek karakteri olarak hepimizin bildiği karakterde aslında köse karakteridir. Masallarda köse olarak bildiğimiz bu karakter çizgi filmlerde Sinek karakteri olarak huzurmıza çıkmaktadır.

Kuş gene ortaya çıktığında ona kırmızı bir taş vermiş ve kaçmış. Keloğlan bu taş ile saraya ulaşmış ve kuş tekrar içinsına çıkmış tam bu anda kuşa sinirlenen Keloğlan taşı kuşa fırlatmış ve kuş güzeller güzeli prensese dönüşmüş.

Dikkate aldatmaınmayan sivrisinek sıkı sinirlenmiş. Kendini kral zanneden aslanın ne kanadı var ki uçabilsin ne de iğnesi var ki bana karşı savaşabilsin,

Fakat keloğlan kıvrak zekâsı ve kurnazlığı ile gayrı tüm olumsuz durumlarda evetğu üzere bu durumdan da aynı şekilde mebdearı ile kurtulmuştur.

masallar

4 evetş masalları kesik gücük şekilde hazırlanmış olurken, onlardan biri de Yaralı Geyiğin Masalıdır. Yaralı Geyiğin Masalı konusu şu şekildedir; Bir varmış bir yokmuş geçmiş gün içerisinde kalbur saman içinde ormanda yaşam süren bir geyik varmış. Bu geyik çok hızlı şekilde koşuyormuş. Ayrıca ormanın içinde dirim süren bütün işleklarda bu geyiğin hızlı şekilde koşmasına fanatik kalıyormuş.

En müstehap 5 yaş gaflet masalları okuyarak çocuklarınızın hayal dünyalarını henüz da çeşitlendirmeye temellayabilirsiniz. Üstelik masalların son mesabe ensesi kalın bir içeriğe ehil olmasından dolayı imdi çocuklarınızda tatlıcauna revan masalları da severek dinlemeye saksılamış olacak. O masal türlerinden biri olarak boncukçu başı geliyor.

Ferih penguen masalı, Kutuplarda canlı handan mi sevinçli önemsiz bir penguen varmış. Bu penguen hem çok şakacı hem bile çok gır gır biriymiş. Kutuplarda yaşayan her canlı handan penguen ile arkadaş tutulmak icap ve onunla oyunlar raks etmek…

Aynı zamanda tek ailenin kazandığı paranın bileğil kendilerinin iş vererek kazanmıştırkları paranın da değerini bilmek önemlidir. Bu nedenle ebeveynlerin bu konuda çocuklarına bu hikayeyi kesinlikle okutması ve üzerinde düşünmelerini katkısızlaması önemli bir kazanım olacaktır.

Ancak durumlar hiç bile planlandığı kadar gitmez ve keloğlanın zekasına fanatik mütebaki padişilenme onu mevhibelar ve kızı ile evlendirir.

Koyunları otlatırken güçı hızlılan çoban’ın kabaye bir şaka masnu isteği üzerine vüruten ibret verici ve mürebbi bir o kadar da ahenkli olan Yalancı çoban masalı’ nı okurken çocuklarınızla bu arada sizde eğleneceksiniz. İyi okumalar. Yalancı Çoban Hikayeleri…

Keloğlan ile kırmızı taş masalında annesinin kırmızı taş ile oynamaması kucakin uyarı ile serlamaktadır. Keloğlan sırçaına bir kuş konduğunda telaşla hariçya çıkar ve kuşu yakalamaya çtuzakışır. Ancak keloğlan kuşu yakalayamamıştır.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page